♥FoLLow My BloG♥

Cara install OpenCart


Kita akan membincangkan mengenai cara untuk memasang OpenCart pada komputer peribadi atau di localhost (pelayan tempatan) , untuk melaksanakan pemasangan kita mesti menyediakan pangkalan data yang kita akan mewujudkan menggunakan phpMyAdmin dan OpenCart ' s paling pakej baru-baru ini versi 1.5, dan saya menggunakan versi terbaru iaitu 1.5.6.1, perisian XAMPP membuat pelayan tempatan ( localhost ).

Muat turun semua fail yang menyokong untuk pemasangan OpenCart , termasuk XAMPP , OpenCart dan memasang versi terbaru XAMPP dan langkah-langkah berikut mengenai cara untuk memasang OpenCart :

1. Saya menganggap anda 'telah turun 3 fail yang dinyatakan di atas dan telah memasang XAMPP, pakej OpenCart terbuka yang anda turun dan mengekstrak fail di dalam folder muat naik untuk C: \ xampp \ htdocs dan menamakan semula folder yang dimuat naik ke dalam kedai (nama kedai boleh berubah sehingga kepada anda).

2. Seterusnya kita akan mewujudkan pangkalan data untuk web OpenCart kita satu cara untuk membuka pelayar kegemaran anda, menaip dalam URL localhost / phpmyadmin klik localhost Pangkalan Data pada menu dan isikan nama pangkalan data dalam bidang Cipta pangkalan data baru sebagai contoh saya menggunakan nama db_hayatie .


Rajah 1.0 Mewujudkan pangkalan data

3. Apabila kita mewujudkan pangkalan data maka kita akan memasang OpenCart , dengan menaip URL : localhost / kedai ( kedai perkataan, bergantung kepada yang berada dalam folder htdocs ini, andaikan anda mempunyai untuk menamakan semula fail yang dimuat naik ke dalam kedai)
4. Semak ini, saya bersetuju untuk lesen dan klik Teruskan
5. Klik butang Teruskan
6. Dalam langkah 3, iaitu Konfigurasi mengisi semua dari apa yang ditemui seperti berikut:
bagaimana untuk memasang OpenCart
Rajah 1.1 Mengkonfigurasi OpenCart

7. Klik Teruskan untuk meneruskan fasa seterusnya.
8. Tahniah anda telah berjaya memasang OpenCart , tetapi masih satu peringkat iaitu membuang folder pemasangan yang terkandung dalam folder kedai.
9. Sila log masuk ke admin OpenCart anda dengan menaip URL : http://localhost/hayatie/admin/ dan jika anda berjaya ia akan kelihatan seperti ini.


Rajah 1.2 Display Dashboard OpenCart

Beberapa artikel yang saya boleh membuat kira-kira Cara Pasang OpenCart mungkin petunjuk anda untuk membina sebuah kedai online menggunakan OpenCart secara bebas. Mungkin berguna :)Teng read my entry.Plz like n Give Comments